logo

Etiketler ‘serenay sarıkaya boyu’

Serenay Sarıkaya Boyu | Yaşı | Kilosu | Göz Rengi

Serenay Sarıkaya Boyu | Yaşı | Kilosu | Göz Rengi Hakkında Bilgiler

Yaşı ve Doğum Tarihi: 23 (1 Temmuz 1991)

Metre Olarak Boyu: 1.75 m

Santimetre Olarak Boyu: 175 cm

Kilosu: 55

Nereli: Antalya, Türkiye

Eski Sevgilileri: Murat Süğlün

Yeni Sevgilisi: Çağatay Ulusoy

Gözlerinin Rengi: Ela

Saçlarının Rengi: Koyu Kumral

Güneş Burcu: Yengeç

serenay sarıkaya resimleri

serenay sarıkaya resimleri

serenay sarıkaya resimleri

serenay sarıkaya resimleri

serenay sarıkaya resimleri

serenay sarıkaya resimleri

Serenay Sarıkaya

15 yaşındayken katıldığı bir güzellik yarışmasında jüri özel ödülünü aldı. Aynı yıllarda Plajda adlı bir sinema filminde rol alarak oyunculuğa adım attı.

İlk oyunculuk deneyimini Şaşkın (2006) filmiyle kazanan Sarıkaya, sonrasında Plajda (2008) filminde rol aldı. İlk başrolünü de Sinan Çetin’nin Peri Masalı (2008) dizisinde ve yine aynı yıl Sinan Çetin tarafından hazırlanan Limon Ağacı (2008) dizisinde başrolü üstlendi. Dizinin sona ermesinin ardından Adanalı (2008-2010) dizisinde rol almaya başladı. 2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Gizem Memiç’in ardından ikinci oldu ve Türkiye’yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ardından Lale Devri (2010-2012) ve Medcezir dizilerinin başrolünde yer alarak popüleritesini arttırdı. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminde seslendirme yapan Sarıkaya Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde de rol aldı.

2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını seçildi. Altın Kelebek Ödülü’ne sahiptir.

Serenay Sarıkaya, çekimleri 2013 yılının Mayıs ayında başlayan, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi isimli dizinin ikinci sinema filmi olan Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde Melisa karakterini canlandırdı. Aynı yıl Amerikan yapımı The OC dizisinden uyarlanan Medcezir dizisinde Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolde yer alacağı açıklandı. Senaryosu Ece Yörenç tarafından yazılan ve Ali Bilgin tarafından yönetilen dizide orijinali Marissa Cooper olan Mira Beylice karakterini canlandırdı. 2014 yılında Medcezir’de birlikte rol aldığı Hazar Ergüçlü ile birlikte Elidor markasının reklam yüzü oldu. Bu kapsamda aynı yılın mart ayında yönetmenliğini İzlandalı yönetmen Thor’un yaptığı bir reklam filminde yer aldı. Aynı yıl Mavi Jeans’in yeni reklam yüzü oldu ve iki yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu markanın ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtımı için çekilen reklam filminde dünyaca ünlü Brezilyalı model Francisco Lachowski ile birlikte yer aldı.Aynı markanın diğer bir yüzü Kerem Bursin ile #1jean1tişört etiketi ile reklam filmi çektiler.Reklam filmi 13 nisan saat 21.00’da tüm kanallarda aynı anda yayınlandı ve Youtube’da 1 milyondan fazla tıklandı.İkili reklamda Maroon5’in This Love şarkısını seslendirdi.

 

Filmografi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2006 Şaşkın Itır Yardımcı karakter
2008 Plajda Aslı Yardımcı karakter
2010 Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Astrid Seslendirme
2011 Hoşçakal Sarah Başrol/kısa film
2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor Melisa Yardımcı karakter
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2008 Peri Masalı Talya Yardımcı karakter
2008 Limon Ağacı Peri Başrol
2008-2010 Adanalı Sofia Dikkaya Yardımcı karakter
2010-2012 Lale Devri Yeşim Taşkıran Başrol
2013-2015 Medcezir Mira Beylice Başrol